FORMACIÓ OKR | Objective and Key Results

La metodologia dels Objectius i Resultats Clau (OKR) és una eina de gestió que afavoreix la col·laboració i la transparència. OKR no és un mètode sinó una cultura de treball. Aquesta filosofia vol connectar objectius amb els equips assegurant que tothom avança en la mateixa direcció.

La metodologia OKR s’ha aplicat a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) tot posant objectius i indicadors en cadascun dels eixos a desenvolupar per tal d’assolir un major impacte en el sector turístic. L’objectiu és un millor desenvolupament territorial de la Garrotxa, millorant econòmicament el sector turístic, l’economia indirecta, la conservació de la natura i un millor benestar pels seus habitants.

Els eixos acordats a desenvolupar són els següents:

1

Governança

2

Aliances

3

Comunicació

4

Promoció i gestió de la oferta i demanda

5

Mobilitat sostenible integral

6

Infraestructures i espais

7

Conservació del territori

8

Població local

9

Salut

10

Ocupació

FORMACIÓ ODS | Objectius de Desenvolupament Sostenible

L’OBSERVATORI DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE LA GARROTXA

Un espai per la Resiliència dins l’Observatori del Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa és un projecte que vol mostrar dades objectives dels actors econòmics, socials i mediambientals de la comarca vinculant aquests indicadors locals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos a l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. La utilització dels ODS, amb la interdependència del seus 17 objectius, ajudarà a avançar i posar fites per mesurar com s’avança cap una territori més resilient.

1

Fi de la pobresa

2

Fam zero

3

Salut i benestar

4

Educació de qualitat

5

Igualtat de gènere

6

Aigua neta i sanejament

7

Energia neta i assequible

8

Treball digne i creixement econòmic

9

Indústria, innovació i infraestructures

10

Reducció de les desigualtats

11

Ciutats i comunitats sostenibles

12

Consum i producció responsables

13

Acció climàtica

14

Vida submarina

15

Vida terrestre

16

Pau, justícia i institucions sòlides

17

Aliança pels objectius

ADRINOC organitza la formació Introducció als ODS

Els grups Leader de Catalunya, com a entitats que promouen el desenvolupament rural, treballen per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A partir d’un treball juntament amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), des d’ADRINOC s’han anat realitzant diferents actuacions al nostre territori Leader.

En aquest enllaç podeu veure la campanya realitzada en motiu del cinquè aniversari dels ODS.

Des d’ADRINOC es va organitzar el curs “Introducció als ODS” on-line, a càrrec de l’especialista Sergi Rovira.

Aquesta formació està adreçada tant a càrrecs electes o directius, com a tècnics de les organitzacions públiques o privades implicades en el desenvolupament local/rural del nostre territori.

És per això que us fem partícips d’aquesta iniciativa per tal de conèixer com es pot incorporar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible en la planificació organitzativa de les entitats per tal d’incorporar aquest nou marc internacional per a un millor alineament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels projectes i les actuacions que duen a terme.